paw Pga av olika orsaker måste vi tyvärr meddela att efter att ha hjälpt Ryska hundar hitta ett nytt hem under 4 år kommer vi, ”Hund Adoption”, att ta ett steg tillbaka och sluta att vara en aktiv part. Fr.o.m. den 15:e februari 2021 kommer vi enbart vara en websida att förmedla information. Webbsidan kommer uppdateras inom snar framtid.

För stunden kommer vi behålla alla hundsidor och ”Om adoption” sidan som det är. Ni kan enbart använda dem som en referens. Det är ert ansvar att kontrollera denna information med den ideella föreningen jag-vill-leva.com.

——————-

”Hund Adoption” är ett välgörenhetsprojekt som startades för att hjälpa Ryska hundar som annars inte skulle ha en möjlighet att finna ett hem. Vi lägger all vår energi och hjärta på att göra vårt bästa för att åtminstone kunne hjälpa några få. ”Hund Adoption” är privatägt, oberoende och tar inte emot donationer.

Från första början har Hund Adoption arbetat tillsammans med en Svensk-Rysk ideell organisation ”Jag vill leva”. 

Kära hundägare som har adopterat en hund genom oss – oavsett vad så kommer vi aldrig glömma någon av våra Ryska sötnosar. Vi håller gladligen kontakten! 🙂

Vår Historia

Mitt namn är Veronica och är skaparen av ”Hund Adoption”. Jag föddes i Ryssland (dåvarande Sovjetunionen) för länge sedan och bodde i en liten stad. Jag har alltid älskat djur och växte upp med hundar och katter. Under min uppväxt kunde jag inte passera gatuhundar utan att klappa dem eller att dela med mig ifall jag åt något, detta till mina föräldrars förtvivlan. 😉 Jag fick också bevittna resultatet av regeringens grymma hantering av gatuhundsbeståndet i mitt område… låt oss säga att jag lärde mig älska djur mer än människor vid en mycket tidig ålder.

adopt_sa

Även om jag lämnade Ryssland för många år sedan har jag aldrig glömt mina barndomsminnen om dessa hundar, både goda och dåliga. Min kärlek till Ryska hundar blossade upp på nytt när jag 2006 hade möjligheten att adoptera en blandrashund som en person hittat på Moskvas gator. En vacker, mycket glad och frisk 10 månader gammal tonåring som ingen ville ha. Undar alla dessa år har han varit den som alltid påmint och inpirerat mig att hitta en sätt att hjälpa andra Ryska hundar.

När jag 2016 upptäckte att PayPal även fungerade som betalsätt i Ryssland kunde jag och min man börja hjälpa finansiellt så gott vi kunde olika volontärer som räddade hundar. Året därpå startades ”Hund Adoption” som ett desperat sätt att hjälpa hitta ett hem till stiliga Smile, som trots alla försök inte hittat något och som de var tvungna att skicka till djurhemmet där han inte mådde bra av att vara.

Så det var så här det började och vi är enormt glada att vi sedan dess lyckats göra en skillnad för några få hundar! ❤

Smile