(ADOPTERAD i Sverige / 09-2018) ❣️

S.O.S.! Trots alla försök verkar ingen upptäcka våran underbara Smile, varken i Ryssland eller i Sverige. Det är som om han är osynlig. 😦 Sedan han räddades har andra hundar räddats som redan fått ett hem, men inte Smile… Snälla, ta en extra lång titt på Smile, kan han möjligen vara din drömhund?

Smile är en underbar 2 till 3-årig hane. 60cm hög och ca. 22kg. Han är en social och tillgiven hund, är försiktig runt barn och blir lätt vän med människor, hundar och katter! Aktiv och lekfull utomhus och tycker om långa promenader, springa med andra hundar eller vilken annan utomhusaktivitet som presenteras för honom. Han är lugn inomhus och har aldrig förstört något, mycket väluppfostrad. Lär sig snabbt och anpassar sig i olika situationer. Han kommer när man kallar på honom men Smile kan i vissa ögonblick börja jaga fåglar eller andra rörliga objekt (ex. cyklar) och han är snabb! Så en hundkurs är att rekommendera.

Smile har varit igenom mycket. Han hittades vandrande på gatan mitt i vintern svårt undernärd med ett brutet ben och skulle troligtvis inte ha överlevt mycket längre. (En kort video hur han såg ut då och video som visar hur mager han var). Han blev så glad att få skydd, mat och uppmärksamhet att han inte ville lämna veterinärkliniken när han tillfrisknat. Han hade också blivit mycket fäst vid personalen på kliniken. Vad som än hade hänt honom tidigare så har han förblivit den glada hund han är idag, det är därför han har fått sitt namn – Smile.

⇒ Nyligen fick han tyvärr lov att flytta från den lägenhet han var i hos en hjälparbetare till en inhägnad utomhus och han han har inte anpassat sig väl. Han är inte van längre att vara utomhus hela tiden och blir mer och mer ledsen. Vid besök hos honom gör han allt för att han skall få komma ”hem” igen. Det är förkrossande att höra hur miserabel han är. Situationen är desperat, han är korthårig och slank och kan inte bo utomhus över vintern och vi vet alla vad en Rysk vinter kan innebära.

➡ Helt frisk, hans brutna ben har läkt. Haltar inte ens (se video nedan). Rumsren, kastrerad.

(Bilder nedan) Smile tar sitt första bad och gillar det. Lade sig ner och ville inte komma upp ur badkaret. Vilken lycka. Ni kommer inte ha några problem att bada denna tokfrans.

På andra bilden har han det bra på vetrinärkliniken – livet är skönt.

Det brutna benet har läkt perfekt.

Herrlös hund försöker bli vän med honom.

(29.06.2018)