Hur går jag tillväga om jag vill adoptera en hund?

Om man känner att man är redo och kapabel till att ge ett eller flera av dessa hundar ett nytt hem så kan man påbörja processen med att adoptera. Ni tar kontakt med oss och då vill vi att ni skriver om er själva, varför ni vill adoptera, vad ni har för erfarenhet med djur osv. Då de flesta av hundarna har haft en väldigt tragisk och grym start på livet är det ytterst viktigt för oss att veta vart de hamnar. Det är ett absolut måste att de hamnar i en trygg och kärleksfull miljö för resten av deras liv, och därför vill vi ha en så klar bild som möjligt av er som vill adoptera.

Observera att vi ALLTID utgår från hundens bästa i val av hem. Vi förbehåller oss därför rätten att neka eller annullera en bokning om vi känner tveksamhet utan att behöva specificera orsaken därtill.

All hundar befinner sig för stunden i Ryssland. Hundarna kommer enbart att resa till Sverige när en ny ägare har hittats. De är alla friska, vaccinerade, sterliserade/kastrerade (utom valpar), har microchip och hundpass. ”Russia Pethelp Adoption and Omplacement” handlägger adoptioner (ideella föreningen ”Jag vill leva” org. nr. 802517-9931). Hundarna kommer föras in i Sverige enligt gällande import regler för husdjur, med alla nödvändiga förberedelser och dokument, via organisationen, med en licenserad transportör och självklart kontroll hos tullen.

Det finns ingen adoptionsavgift, men vi begär av den blivande ägaren att de står för kostnaden för resan. Denna liggar på ca. 3500-4000kr. Detta gäller om inget annat sägs på hundens hemsida (tack vare donationer kan vi ibland reducera denna kostnad för äldre hundar och hundar med handikapp).

– När allt är klargjort och du är 100% säker på att du vill ta hem din nya familjemedlem måste du betala in en handpenning på 1000kr. Efter detta blir hunden officiellt ”BOKAD” för dig. Obs: handpenningen återfås ej om man senare backar ur.

– Om du inte har fått hunden på grund av oss, kommer vi att återbetala dina pengar.

– Om du har bokat en hund och fått den, kommer handpenning att dras från den totala kostnaden.

När hunden har anlänt till Sverige (hamnen i Nynäshamn) så möts vi upp och ni får träffa varandra och sedan åka hem. Vi levererar inte hundarna till de nya ägarna! Det är för oss en självklarhet att behålla kontakten och följa upp med er hur det går för er och hunden. Vi förväntar oss att få uppdateringar med bilder lite då och då.

VÅRA KRAV:

1. Under de 10 första dagarna sedan hundens ankomst måste du/ni skapa en lugn atmosfär så hunden kan vila utan stress och inte utsätta den för för mycket stimulans eller skrämmande situationer. Hunden skall heller inte lämnas ensam under längre stunder de första dagarna.
2. Den nya ägaren skall registera hunden hos Jordbruksverkets Centrala Hundregister.
3. Ägaren måste teckna en hundförsäkring.
4. Ägaren har ett ansvar att ta hand om hundens mentala samt fysiska välbefinnande under dess livstid. God vård innebär bra tillgång till att kunna röra sig fritt, näringrik mat, bra levnadsförhållanden samt veterinärvård.
5. Ägaren förbinder sig att inte omplacera eller avliva hunden utan godkännande från oss. Vid en omplacering så måste ägaren ta med i beräkningen en trolig väntetid tills ett nytt hem har hittats.
6. Den nya ägaren måste i skrift i ett E-mail klargöra att han eller hon har läst och förstått kraven och proceduren för en adoption på vår websida.

Var vänlig och uppmärksamma följande:
• Alla hundar här är inte rumsrena.
• En del behöver fortfarande lära sig att gå i koppel utan att dra.
• Alla hundarna har olika bakgrund och har inte blivit socialt anpassade från valpstadiet. Deras historia är oftast okänd och högst troligt har de flesta av dem haft någon eller några traumatiska upplevelser under uppväxten vilket kan ha gett dem psykologiska ärr. Detta kan t.ex. visa sig såsom ångest eller rädsla i vissa situationer.
• Anpassningen till en ny familj och en ny omgivning kan ta lite tid, från ett par dagar till månader, alla hundar är olika.

Innan du ansöker om att få adoptera en hund ställ dig själv följande frågor:
• Kommer jag kunna ge hunden både fysisk och mental stimulans 365 dagar om året?
• Kan jag garantera att hunden inte kommer att få vara ensam hemma för mycket?
• Vad händer ifall min/vår livssituation ändras (skillsmässa, förlorat jobb, flytt, barn etc.)? Har jag en plan B och C?
• Kan jag klara av en hund finansiellt? Detta innebär inte enbart adoptionskostnaden utan också framtida kostnader för mat, veterinär, försäkring, eventuellt hundskola och kanske ett hunddagis.
• Är jag redo att i vått och torrt ställa upp för hunden? Att inte ge upp när problem uppstår, men att arbeta med hunden för att rätta till dem?
Ifall du ärligt kan svara JA på alla dess frågor är du redo att skicka in en adoptionsansökan.

hpaw

Happy tails som redan hittat ett hem Happy End❤.

Om Ni adopterar en hund från Hund Adoption så skulle vi vara mycket tacksamma ifall Ni lite då och då kunde skicka oss en bild eller video på er nya fyrbenta vän. Det gör oss alla (inklusive alla volontärer i Ryssland som räddade dessa hundar) alltid glada att se att våra skyddslingar har det bra! Ni kan skicka med email eller ett PM på vår Facebook sida.

ab

Goda räd:

How to Avoid Separation Anxiety in Newly Adopted Dogs. Separation anxiety is common among dogs newly adopted from shelters or rescue groups…

Minadjur.com/Träning. Träning eller disciplinering av ett husdjur är ingen lätt uppgift, men det är definitivt inte omöjligt. I den här sektionen hittar du allt relaterat till disciplinering och träning av djur med syftet att träna vissa djur att göra många olika saker.