Blog

Hur vi räddar Ryska hundar

Alla våra hundar som adopteras till utlandet, inkl. Sverige, har ursprungligen räddats av någon Rysk volontär. Inte alla hundar som räddats hittar ett hem, en del kommer in som valpar och finns kvar som gamlingar, fortfarande väntande.

En del får bo på det privata djurhemet, andra flyttas till en annan inackordering mot en månadsavgift, några lyckliga bor hos en fosterfamilj eller hemma hos en av volontärerna. Det är tack vare Internet och utvecklingen av Sociala medier som ödet för många av hundarna ändrats och gett dem en mycket större chans att hitta ett hem.

street

De Ryska volontärerna som räddar dessa hundar gör det inte helt själva, de får mycket hjälp från vanliga medborgare som bryr sig om de hemlösa hundarna. Det finns många fantastiska människor i Ryssland som gör sitt bästa, ibland i omöjliga situationer, att ge hjälp av något slag så som transport, leksaker, mat, ta bilder och sist men inte minst viktigast donerar pengar för att ge en hund ett drägligare liv och chansen att bli adopterad. Allt hjälper!

Det är därför det är så viktigt att vi får uppdateringar om våra små sötnosar som har adopterats. Det finns många människor i Ryssland som alltid blir glada att se att den hund de hjälpte mår bra och njuter av sitt nya liv. 😊

Men inget av detta skulle vara möjligt utan alla dessa Ryska volontärer som ibland utför nästan heroiska insatser för att rädda dessa hundar – allt letande, fånga skadade hundar, ibland mitt i natten och i alla möjliga väderförhållanden. De spenderar åtskilliga timmar av sin fritid på att sköta om dessa hundar och katter på toppen av sina normala liv med jobb och familj.

Men i slutändan är det alla underbara familjer som öppnar upp sina hem för en av dessa hundar som gör allt arbete möjligt!❤ Genom att adoptera en omplaceringshund räddar du inte bara ett liv utan två! Din adoption lämnar plats för ännu en hund att räddas! Detta är inte bara tomma ord utan hur det verkligen fungerar.

Här är våran Cassie som har väntat i över en månad att man skall finna henne en plats så man kan ta henne bort från gatulivet. Det finns för stunden inga lediga platser, inte ens på djurhemmet. Hon bodde på en sandhög och är glad över om någon främling kommer och kliar henne på magen. Hon går till områdets matbutik och tigger mat. Många som bor i området känner väl till henne, men ingen gör något för att hjälpa.
.

wp-15828885570901691334868110526656.jpg
Här är våran trio som räddades från en tågstation däre de bodde och underhöll förbipasserande passagerare, men som vanligt var inte alla glada över deras närvaro. Så klagomål damp ner titt som tätt för att få dem bortforslade. Matälskaren Dixie älskade att be om mat, hon var knubbig redan då! Medans Barsik och Teddy sprang och lekte inne i byggnaderna och ibland eskorterterade passagerare till tåget. Alla tre var välkända och gavs mat av många som reste regelbundet. Det var inte en lätt uppgift att få ut alla tre på en gång och placera dem hos någon.
.

Till minne av all hundar som inte hade turen 💔

Denna vackra hund fick aldrig chansen att få ett namn eller ett hem, leva ett lyckligt liv och bli älskad. Han blev förgiftad på gatan bara fyra dagar innan det var menat att flytta honom till säkerheten på djurhemmet.

Han var en söt, social och mycket vänlig hund som älskade alla människor, stora som små. Han bodde nära ett lägenhetskomplex där en av hyresgästerna gav honom mat och som såg till att han skulle få komma till djurhemmet. Tyvärr kom denna hjälp för sent…

Han var en ung hund som litade på alla han mötte. Denna typ av gatuhundar i Ryssland löper alltid den största risken då de med en viftande svans glatt går fram till människor utan minsta rädsla. Tyvärr är alla de möter inte snälla och det slutar ibland med att hunden blir dödad. Förgiftning är vanligt i Ryssland och då det är extremt sällsynt att någon blir anhållen eller åtalad för dessa brott så fortsätter detta hemska om och om igen.

Den skrämmande verkligheten är att de Ryska gatuhundarna inte bara måste överleva det extrema vädret, hunger, sjukdomar och trafiken men också grymheten från vissa människor.

Bara dessa tre bilder och ett kort videoklipp finns kvar som minne av hans korta liv. Detta är en sorglig påminnelse om varför vi gör vad vi gör.

Vila i frid du söta rara pojke och alla ni andra som aldrig fick chansen. ❤