Rikka, en 5-årig tik, ca. 55-60cm hög. Rikka är en lugn, avslappnad, kelig och tillgiven hund. Hon tar allt nytt i sin gilla gång. Hon är en självsäker, social hund som lätt skapar vänner. Hon är inte speciellt aktiv eller lekfull. Bra med andra hundar, går bra i koppel och har inga problem att åka bil. Vi vet inte hur hon är med katter.

Rikka har en del ärr där håret inte växer, men de är inte så synliga under hennes päls. Det är inte känt hur hon fick dem. Rikka var en av 7 hundar (inkl. nu bästa vännen Malish) som bodde nära marknadsplatsen i staden och som räddades kort efter det att det kommunala djurhemmet fick order att ta bort dem. Detta var för nästan 4 år sedan.

Sedan hon räddades har hon bott på olika platser, men aldrig inomhus. Hennes potentiella nya ägare måste vara villig att arbeta och träna henne om det visar sig att det är nödvändigt. Hon är ny för oss så vi planerar att testa henne med barn senare, men vi räknar med att hon kommer klara det provet galant. För stunden letar vi efter ett hem utan barn.

Tyvärr hittade Rikka aldrig ett nytt hem kort efter hon räddades då hon var ung och de två senaste åren har hennes räddare totalt gett upp hoppet att hon och Malish kommer få ett hem. Hon må vara en äldre dam nu, men det är dessa hundar som levt utan trygghet, komfort och en ägares kärlek under en längre tid som blir fantastiska, tillgivna och tacksamma sällskapsdjur!

Håller tummarna för att vår sötnos kommer ha turen med sig! 🙂

Födelsedatum: 2015.06.01

➡ Vaccinerad, kastrerad. Befinner sig för stunden i Ryssland och kommer till Sverige när en ny ägare hittats. Om du vill adoptera Rikka var vänlig kontakta oss.