💔 R.I.P. Beam – 28 June, 2022. Det hände mycket plötsligt och snabbt. De misstänker en hjärtattack eller liknande. Hjärtkrossande. Stackars Beam fick aldrig chansen till ett liv han var värd. 💔 💔 💔

Beam – 6-årig hane, ca. 60cm hög. Ser ut som en Husky-Schäfer mix. Beam är en glad clown som är tillgiven, kelig och pussig. Han är smart, anpassar sig väl till nya omgivningar, lyssnar bra, men kan också spela dum och försöka få det som han vill, Husky delen i honom. 😉 Även om Beam är 4+ så är han fortfarande en aktiv hund. Han kräver långa promenader, mental stimulans och samspel med sin ägare, annars blir han uttråkad och när han blir det så kan han skälla rätt mycket. Beam drar fortfarande i kopplet och är rätt stark. Han är bra med barn och går fint ihop med andra hundar.

Vid 4 års ålder har Beam nyligen upptäckt vad leksaker är och tycker om att leka med dem ibland. Han bär på dem i munnen eller om det är mjukisar så slänger han dem upp i luften. Han uppför sig väl inomhus, är tyst och rör inget, men vi vet inte hur han är att vara ensam hemma över längre perioder.

!!! Beam har en stark territoriell vaktinstinkt. Han är inte en glad prick att ha ”inkräktare” på hans territorium och han tar sitt ”jobb” seriöst. Med folk han känner väl så är han som vilken annan hund som helst, glad, social och välkomnar dem med viftande svans. Han vaktar inget annat, varken familjemedlemmar, mat eller leksaker. Människor eller andra hundar kan ta vad som helst ifrån honom, han delar gladeligen med sig. Han ignorerar alla när han inte är på sitt område.

🔹 Är Beam aggressiv gentemot främlingar som befinner sig på hans mark? JA, han presenterar sig som en hetsig vakthund med sitt ilskna och intensiva skällande.

🔹 Har han attackerat och gjort fysisk kontakt med någon? NEJ! Han har aldrig gått över gränsen även om han har haft några goda tillfällen att göra så.

🔹 Tror vi att han är kapabel till att bita? Vi har inte svaret till denna fråga så man måste alltid vara extra försiktig. Men om ägaren uppträder ansvarsfullt så skall hunden ALDRIG hamna i en situation som ger den tillfälle att gå för långt.

Därför behöver Beam en ägare som kan kontrollera hans omgivning samt introducera honom på rätt sätt till nya personer. Någon som kan skydda honom från situationer där han tycker att han behöver vara en vakthund och kan istället slappna av och vara den glada älskvärda hund han är. Om något går fel är det ägaren/hundförarens fel inte hundens.

Beam är INTE någon galen aggressiv hund, vaktinstinkt är ett naturligt uppträdande i vissa hundar. Det finns inbäddat i många raser såsom Akita, Malinois, Schäfer, Dobermann, Rottweiler etc.

Beam är en rar hund som bara haft oturen att aldrig få ha haft en stabil och trygg plats att vara i. Han behöver just ett tryggt hem, en ansvarsfull ägare, någon som är redo att träna honom, visa honom vad som är rätt och fel. Det finns en stor chans att han kommer bli en annan hund ifall han skulle få den träningen samt rätt dos motion. Då han varken får det ena eller det andra i Ryssland så är det svårt att säga var hans naturliga vaktinstinkter slutar och var påverkan av brist på träning och motion börjar, det skadade förtroendet i människor från hans liv på gatan och gamla later som kan tränas bort eller minimeras.

Vi letar efter någon som bra erfarenhet av räddade hundar, helst Schäferhundar. Beam skulle passa bäst i ett hus med en trädgård ute på landet, utan små barn (9+) och utan allt för många nära grannar. Staket är ett måste! Beam är en inomhus hund och passar inte att bo utomhus. Ett måste för den nya ägaren är att fullborda en lydnadskurs med honom och eventuellt följa upp med aktiviteter såsom rally eller spårning. Han passar inte för agility eller att dra släde.

Då Beam skulle vara extremt svår att omplacera så letar vi efter någon som till 110% är säker på att de kan ge honom ett hem för resten av hans liv.

OBS! Beam är en mycket snäll hund, men är INTE din vanliga sällskapshund som passar till alla miljöer. Pga Beam’s territoriella vaktinstinkter så kommer vi välja han hem mycket noggrant. Vi letar efter specifika förhållanden samt en specifik typ av ägare.

💔 Beam räddades vintern 2017 och hittade ett hem i Ryssland i början av 2018, men hittades nyligen ströva omkring på gatorna. De som hade honom hade bara gjorts av med honom utan att tala om det för någon. Brådskande behov att finna ett hem till honom! Han har inget lämpligt passande hem i Ryssland för stunden. Vi försöker verkligen att hitta en lösning, men vi är i en återvändsgränd och kan inte finna en utväg. Snälla dela! 🙏 (dela knapp finns längst ner på sidan)

Var snäll och Dela! ❤ Hjälp oss hjälpa Beam.

🔔 Beam’s kompletta Youtube video spellista.

*** Endast för erfarna hundägare.

Födelsedatum: 2016.02.20

➡ Vaccinerad, kastrerad. Befinner sig för stunden i Ryssland och kommer till Sverige när en ny ägare hittats. Läs ”Om Adoption”.

OBS! Om du vill adoptera Beam var vänlig kontakta direkt föreningen ”Jag-Vill-Leva.com” – Beam. Alla frågor angående hunden, foto, video, går via hund kurator Aleksandra Nikitina. Alla frågor angående resan och hundens papper går via Katerina-Silva Nieminen.

🔔 Beam’s kompletta Youtube video spellista.

2017-2018