Hur går jag tillväga om jag vill adoptera en hund?

Om ni är intresserad i en av hundarna ber vi er kontakta förening Jag-Vill-Leva.com direkt.

jag-vill-leva> – Hur adoption fungerar

Facebook grupp> –  Jag Vill Leva Adoption och Omplacering 

OBS.  Pga av olika orsaker måste vi tyvärr meddela att efter att ha hjälpt Ryska hundar hitta ett nytt hem under 4 år kommer vi, ”Hund Adoption”, att ta ett steg tillbaka och sluta att vara en aktiv part. Fr.o.m. den 15:e februari 2021 kommer vi enbart vara en websida att förmedla information. Läs mer…

— HundAdoption/2021——

Då de flesta av hundarna har haft en väldigt tragisk och grym start på livet är det ytterst viktigt för oss att veta vart de hamnar. Det är ett absolut måste att de hamnar i en trygg och kärleksfull miljö för resten av deras liv, och därför vill vi ha en så klar bild som möjligt av er som vill adoptera.

Om du är intresserad i att adoptera en av våra hundar ber vi dig berätta lite om dig själv, så som hur gammal du är, har du barn, tidigare erfarenhet av husdjur, levnadsförhållanden, arbetstider etc. Om du har en speciell situation i familjen eller hälsoförhållanden som inskränker på din/er livsstil så är det ditt ansvar att ge oss en så klar bild över vad för slags hund som skulle passa dig/er bäst. Ett måste: Du behöver en Facebook konto för snabbare kommunikation senare i processen.

Observera att vi ALLTID utgår från hundens bästa i val av hem. Vi förbehåller oss därför rätten att neka en bokning om vi känner tveksamhet utan att behöva specificera orsaken därtill. Minimiåldern för att få adoptera är 24 år. Om en hund är ”TINGAD🙋” betyder det att ett seriöst intresse finns, men andra personer kan fortfarande anmäla sitt intresse.

All hundar befinner sig för stunden i Ryssland. Hundarna kommer enbart att resa till Sverige när en ny ägare har hittats. De är alla vaccinerade (rabies, plague, parvovirus enteritis, hepatitis, parainfluenza, leptospirosis), sterliserade/kastrerade (utom valpar), har microchip och hundpass. Den ideella föreningen ”Jag vill leva” (org. nr. 802517-9931) handlägger adoptioner. Hundarna kommer föras in i Sverige enligt gällande import regler för husdjur, med alla nödvändiga förberedelser och dokument, via organisationen, med en licenserad transportör och självklart kontroll hos tullen. Hunden anländer till Sverige vid hamnen i Nynäshamn. Vi levererar inte hundarna till de nya ägarna!

Det är för oss en självklarhet att behålla kontakten och följa upp med er hur det går för er och hunden. Vi förväntar oss att få uppdateringar med bilder lite då och då. 🙂

Det finns ingen adoptionsavgift, men vi begär av den blivande ägaren att de står för kostnaden för resan. Även hund pass, vaccinering, kastrering, avmaskning. Total kostnad 6000 kr. Detta gäller om inget annat sägs på hundens hemsida (tack vare donationer kan vi ibland reducera denna kostnad för äldre hundar och hundar med handikapp).

– När allt är klargjort och du är 100% säker på att du vill ta hem din nya familjemedlem måste du betala in en handpenning på 1000kr. Efter detta blir hunden officiellt ”BOKAD” för dig. Obs: handpenningen återfås ej om man senare backar ur.

– Om du inte har fått hunden på grund av oss, kommer vi att återbetala dina pengar.

– Om du har bokat en hund och fått den, kommer handpenning att dras från den totala kostnaden.

VÅRA KRAV:

1. Under de 10 första dagarna sedan hundens ankomst måste du/ni skapa en lugn atmosfär så hunden kan vila utan stress och inte utsätta den för för mycket stimulans eller skrämmande situationer. Hunden skall heller inte lämnas ensam under längre stunder de första dagarna.
2. Den nya ägaren skall registera hunden hos Jordbruksverkets Centrala Hundregister.
3. Ägaren måste teckna en hundförsäkring.
4. Ägaren har ett ansvar att ta hand om hundens mentala samt fysiska välbefinnande under dess livstid. God vård innebär bra tillgång till att kunna röra sig fritt, näringrik mat, bra levnadsförhållanden samt veterinärvård.
5. Ägaren förbinder sig att inte omplacera hunden utan godkännande från oss. Vid en omplacering så måste ägaren ta med i beräkningen en trolig väntetid tills ett nytt hem har hittats.

Var vänlig och uppmärksamma följande:
• Alla hundar här är inte rumsrena.
• En del behöver fortfarande lära sig att gå i koppel utan att dra.
• Alla hundarna har olika bakgrund och har inte blivit socialt anpassade från valpstadiet. Deras historia är oftast okänd och högst troligt har de flesta av dem haft någon eller några traumatiska upplevelser under uppväxten vilket kan ha gett dem psykologiska ärr. Detta kan t.ex. visa sig såsom ångest eller rädsla i vissa situationer.
• Anpassningen till en ny familj och en ny omgivning kan ta lite tid, från ett par dagar till månader, alla hundar är olika.

OBS! Bara för att hunden kan bo med katter betyder inte att din katt kommer accepterar hunden. Speciallt ifall katten inte bott med en hund tidigare eller är av det mer nervösa och osäkra slaget. Och även om katten bott med hund tidigare så innebör det inte allt kommer gå som på räls från dag 1. Så snälla tänk igenom allt och allting noga för att se om ni är redo!

Innan du ansöker om att få adoptera en hund ställ dig själv följande frågor:
• Kommer jag kunna ge hunden både fysisk och mental stimulans 365 dagar om året?
• Kan jag garantera att hunden inte kommer att få vara ensam hemma för mycket?
• Vad händer ifall min/vår livssituation ändras (skillsmässa, förlorat jobb, flytt, barn etc.)? Har jag en plan B och C?
• Kan jag klara av en hund finansiellt? Detta innebär inte enbart adoptionskostnaden utan också framtida kostnader för mat, veterinär, försäkring, eventuellt hundskola och kanske ett hunddagis.
• Är jag redo att i vått och torrt ställa upp för hunden? Att inte ge upp när problem uppstår, men att arbeta med hunden för att rätta till dem?
Ifall du ärligt kan svara JA på alla dess frågor är du redo att  adoptera hunden.

Happy tails som redan hittat ett hem ➡ Happy End❤

ab

Goda räd:

How to Use Positive Reinforcement to Train Your Dog. ”Using positive reinforcement to train your dog means you reward the behaviors you like and ignore the behaviors you do not like…”

How to Avoid Separation Anxiety in Newly Adopted Dogs. ”Separation anxiety is common among dogs newly adopted from shelters or rescue groups…”

Minadjur.com/Träning. Träning eller disciplinering av ett husdjur är ingen lätt uppgift, men det är definitivt inte omöjligt. I den här sektionen hittar du allt relaterat till disciplinering och träning av djur med syftet att träna vissa djur att göra många olika saker.