(Adopterad i Sverige / 11-2020)

Yashma är en 4½ årig tik, ca. 45cm hög & 14kg. Yashma betyder Jaspis på Ryska, men hon är mer en ädelsten! Hon är en söt, lättsam och välbalanserad hund. Har mycket karaktär och kommer utan tvekan underhålla dig. Älskar att vara runt folk utan att vara påträngande eller bufflig. Hon är social, kramgo, älskar att vara kring alla. Gör sig till vän med alla på en gång. Tycker mycket om barn och är mycket försiktig.

Yashma är inte speciellt skällig. Går utmärkt ihop med andra hundar och verkar gå bra med katter också. Det skall vara sagt att hon bor inte ihop med någon katt utan blev precis testad med en hundvänlig sådan. Går bra i koppel och har inga problem att åka bil. Är rumsren.

Yashma är extra rumsren 🙂 då hon även vägrar att utföra sina behov i trädgården. Hon föredrar att rymma från sina domäner och göra det någon annanstans för att sedan återvända så som inget hade hänt. Så framtida ägare, se till att ert staket är helt!

Yashma hittades ihopkrupen vid en väg tillsammans med en annan hund. Volontären stannade bilen för att se om någon av dem var skadad. Yashma var inte skadad utan hade bara legat där och sovit och blev jätteglad att ha en människa nära sig att hon hoppade och skuttade med en viftande svans. Hon var riktigt glad att bli upplockad och lastad in i bilen nästan som om hon legat där med detta som mål. Hennes vän blev tyvärr rädd och sprang sin väg.

Hon är en rar hund som uppenbarligen varit någons sällskapsdjur men hamnat på gatan av någon anledning. Troligtvis inte en längre tid. Man har uppskattat hennes ålder till ca. 4-5 år genom att titta på hennes tänder. De var lite gula men har nu blivit rengjorda. Hon kan vara yngre och tändernas tillstånd kan ha berott på dålig diet.

Yashma är en lite pärla i ett svart-vitt paket! Enormt lättsam hund som passar vem som helt, t.o.m. förstagångsägare.

🔔 Yashma’s kompletta Youtube video spellista.

Födelsedatum: 15.02.2016