(Adopterad i Sverige / 07-2019) ❤ 🌈R.I.P.  💔 💔💔😢 /12.2019

S.O.S.! 🙏 Snälla, ta en titt på vår söta rara Vader! Han är en våra hundar som väntat längst på att bli upptäckt. Ja han är 4-5 år gammal men är fortfarande aktiv och full av liv! Han strålar av glädje varje gång han får uppmärksamhet av någon! Vilket han tyvärr inte får mycket av då han pga av sin storlek fick flytta till ett djurhem (vilket är varför vi har så få bilder och videoklipp av honom). Han spenderar sina dagar/veckor/månader fastkedjad… 😦 Det är faktiskt en bonus att vara på kedja i detta djurhem då de är på en plats som är närmre vart eventuella besökare kommer och går så det finns alltid en chans att få lite uppmärksamhet och kanske en kort promendad. Hundarna i inhägnaderna har inte denna lyx då de är längre bort. Trots denna ”lyx” är detta inte ett liv för en så social och glad hund som Vader.

Han blir så glad när han får möjligheten till en dessa sällsynta promenader att han springer, drar i kopplet och är SÅ SÅ redo att gå, gå, gå… bort från kedja och djurhem. När dessa besök och promenader är över så jämrar han sig en stund då han lämnas kvar fastkedjad.

Var snäll loch dela, det är extremt svårt att hitta hem till äldre hundar och vi börjar ge upp hoppet att vi någonsin kommer hitta ett hem till ett par av våra hundar (se också Fanta, Jerry och Zuzza). Kanske tack vare att du har delat denna post med andra kommer vår vackra Vader finna ett hem!

 

Vader, 4-5 årig hane, omkring 60cm hög, 34kg. En slående, solid hund, som alltid är på bra humör, snäll social hund som älskar att kela och att vara med människor. Deltar i alla dina dagliga aktiviteter. Är bra med barn, lekfull men försiktig. Har ett behärskat temperament och efter en promenad skulle han säkert vilja ta en tupplur vid sin ägares fötter. Han är inte krävande på något sätt. Detta sagt så är Vader en aktiv hund som skulle må bäst om han hade en trädgård att vara i. Vader skulle bli en perfekt familje-sällskapshund. Går bra ihop med tikar och vissa hanhundar, vi vet inte hur han är med katter. Han behöver fortfarande tränas i att gå i koppel utan att dra.

Vader räddade sig själv genom att hitta rätt dörr! 😊 En dag då en av våra Ryska volontärere gick ut för att röka vid sitt jobb fanns han plötsligt där liggande vid dörren tittande på henne. Hon hade aldrig sett honom i de kvarteren tidigare. Fyra timmar senare när hon slutade jobbet och öppnade dörren fann hon till sin förvåning honom fortfarande där. Hon gick till tågstationen för att åka hem och han följde henne hela vägen till plattformen, stående brevid henne smutsig och smal och med ett trött och ledset utryck. Hon kunde inte bara lämna honom där så hon tog av bandet från handväskan och använde som koppel, han följde gladligen med ombord tåget och låg snällt vid hennes fötter hela resan mycket nöjd. Hade han varit någons hund? Vem vet, men vi hoppas att han en dag blir!

Vader har väntat i nästan ett år att bli upptäckt. Han bor för stunden på en privat kennel där han får mat men tyvärr inte mycket mer, knappt någon uppmärksamhet eller promenader. Han är alltid glad när han får besök men de är allt för sällan.

Våran vackra Vader behöver desperat ett nytt hem! Tyvärr miskar denna chans med stigande ålder. Snälla ge denna fantastiska hund en chans!

(06.01.2019)