(Adopterad i Sverige / 01-2021) ❤❤❤ 

Sam – en 3-årig hane, ca. 55cm, bror till Torri och Barnie. Sam är en snäll och rar hund med folk han känner. Han ler, viftar på svansen, slickar på handen och följer dig runt vart du går. Trots detta saknar han självförtroende runt främlingar och han behöver miljötränas på många punkter. Han är dock lugn och säker i situationer och miljöer han är van vid. Sam går bra i koppel, bra med andra hundar och tar ingen notis av trafikbuller.

Han har varit i kontakt med människor sedan 3 månaders ålder, men det är bara det att han gick miste om viktig socialisering då han föddes ute på landsbygden och spenderade en stor del av sitt liv på en djurhem med mycket lite exponering mot den stora världen och med lite samspel med människor.

Sam är en av 3 valpar som räddades precis innan de skulle avlivas. De bodde i området där ett plan kraschade i februari 2018. Efter olyckan spärrades området av och det beordrades att alla gatuhundar i området skulle fångas in och avlivas. Inte långt från nedslagsplatsen bodde en grupp hundar som hade blivit matade av en äldre kvinna som nu sökte efter hjälp att rädda dessa hundar. En akut räddningsinsats sattes igång för att få ut alla djuren i tid. Åtta stycken hundar räddades, varav 3 var Sam och hans 2 syskon (4 månader gamla).

After kenneln spenderade han ett par månader med en hundpsykolog/tränare tills pengarna tog slut. Denna tränare slutsatts var att att Sam hade goda förutsättningar om man fortsatte träningen med honom. Han hade börjat anpassa sig väl till nya saker och utvecklade sig i ett bra tempo samt tyckte om att träna. Tränaren rekommenderade en hemmamiljö och konstant närvaro av människor vilket var goda råd men som tyvärr aldrig kunde genomföras. Hans nuvarande levnadsförhållanden är mycket bättre än vad många andra hundar har, den bästa som kunde hittas med en begränsad budget. Han får ingen träning och det är inte någon hemmiljö heller.

Oktober 2020 – Sam är nu 3 år gammal och inga förbättringar av hans levnadsförhållanden är i sikte vilket betyder att han aldrig kommer utvecklas om inget ändras. Det bästa vore om han fick en engagerad och älskvärd ägare. Vi är fullt medvetna om att chansen att han skulle vinna en sådan jackpot är väldigt små då även snälla och mer lättsamma hundar får vänta i månader innan någon upptäcker dem, men vi hoppas!

Sam är enbart för hundägare som har god erfarenhet av nervösa räddade hundar, någon som vill hjälpa en hund som annars inte har något hopp. Ni är välkomna ifall ni vill veta mer.

*** Endast för erfarna hundägare.

🔔 Sam’s kompletta Youtube video spellista.

Födelsedatum: 15.10.2017

🔔 Sam’s kompletta Youtube video spellista.

🔔 Sam’s kompletta Youtube video spellista.

wp-15800343580872237406714821199042.jpg