(Adopterad i Sverige / 06-2020)

Max – 2 årig hane, 64cm hög, ca. 36kg. Max är en mycket rar, glad, tillgiven, en lekfull stor bäbis och inte riktigt fullt utvecklad. 🙂 Våran lilla studsande ”ponny” kan ibland vara lite klumpig då han inte alltid inser hur stor han är. Han älskar att vara nära människor och blev snabbt knuten till sin fosterfamilj och när han gick utan kopel höll han ett vakande öga över dem så de inte kom bort.

Han har ett lugnt temperamnet överlag, uppträder lugnt inomhus, anpassar sig väl till nya sitationer och verkar inte inte vara nervöst lagd. Han är till en början försiktig runt nya människor och behöver lite tid att bestämma sig och bli vän.

Han är bra med andra hundar, kan ibland reagera på andra dominanta hanar, men det är en sällsynt sak. Tikar är inga problem, är en riktig gentleman! Han accepterar katter genom att bara ignorera dem. Bra i koppel. Skäller inte mycket.

Max föddes på en byggfirmas tomt av en gatuhund och är den enda överlevande av alla de hundar som en gång bodde där. Han förblev i samma område hela denna tid och sov ofta nära en matbutik i hopp om att få mat. Han var välkänd i kvarterat, men alla uppskattade inte att ha en sådan stor gatuhund stryka omkring så för att undvika att något skulle hända honom något tog man han till ett säkert ställe.

P.g.a. hans storlek letar vi efter en familj med erfarenhet av hundar samt utan småbarn.