(Adopterad i Sverige / 09-2020)

Manya är en 5 årig tik, ca. 43cm. Manya är en lite äldre dam som har inte haft ett särskilt bekvämt liv tills nyligen. Hon är en rar, pussig och kelig hund som bara vill vara nära sin favoritperson. Hon är det fulländade hund sällskapet. 🙂 Hon är inte speciellt skällig och är bra i koppel. Hon är en mycket vänlig och lugn hund, inte speciellt aktiv, men hon älskar att leka ibland. Hon går ihop med andra hundar, men av någon anledning så lämnar många andra hundar henne inte i fred och den stackarn vet inte hur man försvarar sig, hon är så icke konfronterande.

Hennes historia – Manya kom till en organisation ute på landsbygden när hon var omkring ett år eller något yngre. Där tog en man henne under sina vingar, byggde henne ett skydd och gav henne mat. Han tog henne också regelbundet till veterinären. Hon bodde där i 4 år innan hon fick sin chans. När hon kom hem till volontären som åtagit sig att ta hand om henne   blev hon så glad när hon fick hoppa upp i sängen. Hon vägrade flytta på sig i en vecka, kom bara ner när hon skulle äta eller utföra sina behov och sprang alltid lika glad tillbaka till sängen när hon var klar så som om hon kommit till sitt förevigthem. 🙂 I början var hon synligen rädd när hon togs på promenader som om var rädd att bli övergiven igen.

Vi letar efter en äldre ägare med en lugn livsstil boende i ett lugnt område eller ute på landet. Hon kommer troligtvis vara rädd och nervös under första tiden så hon behöver tid att anpassa sig till den nya miljön.

Vi tror att att hon var någons hund men blev övergiven, men hade turen att stöta på en person som brydde sig och hjälpte henne överleva alla dessa år. Nu hoppas vi att Manya kommer ha tur och hitta sitt riktiga förevigthem!

🔔 Manya’s kompletta Youtube video spellista.

Födelsedatum: 20.09.2015