(Adopterad i Ryssland/ 09-2020) 😍 

🙏💔 Hund i nöd! (I djurhem) Liza 4,5 år, Västsibirisk lajka. Hon är en typisk lajka, tillgiven, vänlig och social med alla människor, alltid redo att ha kul och ivrig att följa med på nya äventyr! Går bra ihop med hundar.

Hon hade ett kärleksfullt hem och ett aktivt liv tillsammans med sin ägare som var jägare och de brukade vara i skogen hela dagarna. Sorgligt nog gick hennes ägare helt plötsligt bort så hon och hennes hundkamrat, 12-åriga Butch togs till djurhemmet.

❗️ Läs om Västsibirisk Lajka: Inledning. Egenskaper, mentalitet och temperament…

Liza kom till djurhemmet med ett kroniskt problem i ögonen och under en lång period ansågs hon vara nästan blind. Men efter mer än ett års behandling så har hennes ögon blivit mycket bättre. Det  blev uppenbart för personalen att hon fått tillbaka mycket av synen och att hon nu mer uppmärksamt tittar på vad som händer runt omkring. Hon är också mer nyfiken och lekful! Liza kommer dock alltid behöva sin dagliga medicin för att ögonen skall förbli i bra skick.

Hennes diagnos är Autoimmun Keratoconjunctivitis vilket är en Torrt-Öga-Syndrom. Hon får nu ”Optimmune” (innhåller 0,2% Ciklosporin), en ögon salva för hundar. Hon får behandling 2 ggr/dag. Vetrinären tror att Liza nu har 80-85% syn men om man slutar behandlingen så kommer detta försämras igen. Det borde inte bli sämre så länge behandlingen fortgår och som med de flesta kroniska sjukdomar behöver man ta henne 1-2 ggr/år till en specialist för att hålla det under observation.

Liza har bott på djurhemmet sedan hon anlände. Vi vet inte så mycket om henne då det är svårt att observera henne i olika miljöer då inga volontärer eller fosterhem är villiga att ta hand om en sådan aktiv och krävande hundras. Dessa personer bor dessutom oftast i små bostäder och har många andra hundar inneboende. Vi vet inte om hon är rumsren, hur hon är att vara ensam hemma eller hur hon är med katter.

Vi letar efter hem för Liza där hon är den enda hunden. Detta då vi inte vill ta risken att hundarna inte kommer överens och hon måste omplaceras. Liza är en energisk jakthund med den medfödda instinkten även om hennes jaktdagar är över, hon kommer behöva regelbundna långa promenader för att hålla henne fysiskt och pykiskt frisk och glad. Vi letar efter en erfaren hundägare med aktiv livsstil och är redo att ge henne en säker levnadsmiljö.

Liza har noll chans att hitta ett hem i Ryssland så vi hoppas på ett mirakel att någon med ett stort hjärta som kan ge denna vackra flicka en chans till ett nytt liv!

Födelsedatum: 2016.03.15

💔 Maj.2020 / Tråkigt nog ”firar” vi 1-års dagen sedan vi började leta. Bara en gång under denna tid har någon hört av sig. Det är hjärtekrossande att hon fortfarande lever sina dagar i ändan av en kedja i ett djurhem. Det är inte ett liv som en sådan aktiv och intelligent hundras skall leva. 😦

Desperat Vädjan! Snälla DELA (längst ned på sidan finns olika alternativ), men sprid det också muntligen så mycket du kan med din familj och vänner. Vi behöver alla samarbeta för att hjälpa stackars Liza då hennes chanser att hitta ett hem kommer minska med varje år som går och de är redan nu små. Slutet på hennes livshistoria borde inte vara på ett djurhem!!!

(5-19.05.2019)