(Adopterad i Sverige / 08-2020)

Laima är 1½ år gammal, ca. 44cm hög och väger 15 kg. Laima är är en tillgiven, glad och pussglad flicka.Hon är lekfull, nyfiken, smart som en räv, busig och hittar alltid på något att göra! Hon är medmåttligt aktiv som vilken annan unghund. Hon älskar att vara inblandad när det händer något intressant. Skulle troligen stormtrivas med rolig träning eller att lära sig tricks.

Laima är en blid hund, lite nervös och saknar självförtroende när hon möter främmande mäniskor. Men även om hon uppträder blygt så är hon fortfarande nyfiken och vill gärna bli vän. Så när hon flyttar måste hon ges den tid hon behöver för att anpassa sig till allt det nya, inklusive nya ägaren/ägarna.

Hon plockades upp från gatan med sina valpar och togs till djurhemmet. Det verkar som om hon blev gravid när hon löpte för första gången, så den stackars flickan missade att ha roligt en stor del av sina uppväxt. Men hon var en bra och tillgiven mamma. Senare när valparna försvann så blev hon en ledsen och ensam hund i inhägnaden, hon mådde inte alls bra. Efter att en volontär tog med henne hem så lärde hon sig att leka och att ha kul igen.

Hon går bra ihop med andra hundar och går bra i koppel. Vi vet inte hur hon är med katter.

Vi letar efter ett hem som är beläget antingen i ett tyst område eller på landsbygden. Ett stökigt stadsliv är inte för henne. Vi letar efter en familj som har tidigare erfarenhet av hundar som är villig att lära henne nya saker och att socialiser henne när det behövs. En familj utan barn eller med äldre barn.

Vi hoppas denna söta fräcka flickan finner sitt hem snart! ❤