Inte tillgänglig 😦

Jonny, 5-årig hane, ca. 55 cm hög. Jonny är en glad, vänlig och rätt lugn hund. Han är kelig, tillgiven och tycker om att vara nära människor. Är inte någon krävande hund, lyder lätt och är inte allt för pratsam. Han är medel aktiv, går bra i koppel, bra med andra hundar, men det kan bli spänningar med andra dominanta hanar. Jonny som normalt är en avslappnad hund kan ibland bli nervös om han plötsligt blir skrämd. Troligtvis konsekvenser av hans traumatiska förflutna. Han måste se vad man kommer göra så han inte skärras.

Stackars Jonny har varit i helvetet och tillbaka, så det är ett under att han inte har förlorat sin tillit till oss människor utan fortfarande tycker om och litar på oss. Han hittades för cirka ett år sedan haltade omkring med djupa sår på båda frambenen och stort jack på hans huvud. Hur han fick dessa vet vi inte, men helt säkert är att de gjordes av en person med antingen en kniv, skyffel eller hacka. Han var i ett riktigt dåligt skick men var varken aggressiv eller defensiv när han fick vård direkt efter att han räddades. Han var nervös men en riktig sötnos! Efter att hans sår hade läkt så visade det sig att han fortfarande haltade. En röntgen visade att han hade en kula i ena frambenet. Kulan finns där fortfarande då veterinären gjorde bedömningen att det var allt för stora risker att operera bort den. Den satt alldeles för nära en artär.

Vi vet inte hur han är att vara ensam eller hur han är med katter. Han accepterar sin pälsvårdsbehandling och all annan skönhetsbehandling, men är inte glad när de behandlar ansiktet. 😉

Vi letar efter en familj med tidigare hunderfarenhet, lugn livsstil och utan barn (eller ingen yngre än 9). Helst boende i ett hus med trädgård i ett lugnt område. Någon som är villig att träna honom när och om det behövs. Jonny kommer behöva tid att anpassa sig till sina nya ägare och den nya omgivningen.

Jonny har upplevt mer grymhet från människor än många andra gatuhundar men har förblivit en älskvärd varelse. Han är redo att åka hem och bli bortskämd för resten av sitt liv!

Födelsedatum: 15.03.2016

Kontaktpersonen där är Aleksandra N. (du behöver en Facebook konto).