(Adopterad i Ryssland/ 01-2020)

🙏💔 En 8 årig tax hane. Jerry är en gosig typ som älskar uppmärksamhet och att ha mänsklig kontakt. Är inte krävande. Han är en myspys hund som älskar att bli klappad och kliad och sitta i knät. Är social, utmärkt med barn, bra med andra hundar och ignorerar katter (räddhågade katter kanske inte är den bästa kombinationen).  Jerry älskar att sova i sängen, han har dessutom lärt sig att krypa in under täcket! 😉 Kolla in hans video klipp nedan.

Han är en lugn medelålders kille som föredrar att ligga och snusa än att jaga runt med andra hundar, han t.o.m drar sig tillbaka till ett annat rum där det är tyst och skönt. Men det händer att han ibland blandar sig i leken. Stannar ensam hemma alldeles perfekt och rör inte saker, går bra i koppel.

Jerry är en typisk tax. Han kan vara fräck och envis om han vill eller inte vill något. Jerry tycker om att leka i vatten på sommaren och älskar promenader, men är ingen större fantast av kallt och dåligt väder. 🙂 Du behöver tålamod och stark vilja för att övertala honom att gå ut. 😉 Han har verkligen käraktär!

Jerry förlorade sin tidigare ägare i en husbrand. Han var inte ensam då ytterligare 2 hundar befann sig i samma hus. Alla 3 lämnade inte platsen utan fortsatte bo bredvid det utbrända huset i 2 månader. Då Jerry trologtvis inte hade överlevt vintern togs han omhand. De två andra mer håriga hundarna blev tyvärr lämnade kvar.

Jerry var mycket stressed i början men anpassade sig snabbt. Han var extremt tunn, skin och ben i stort och det kan vara därför som han idag vaktar sin mat mot alla andra djur i huset (och det är ett par stycken!). Detta problem kan kanske med tidan försvinna när han inser att han inte kommer svälta. Möjligen behövs specialträning för att få bort beteendet, men fram tills dess är det säkrast att han får äta för sig själv ifall ni har andra fyrbenta husdjur. Om man räknar bort detta så är han en fantastisk och rolig hund som kommer få dig att skartta!

Där han bor nu har han skydd, mat och mycket kelande, men inte riktigt någon uppmärksamhet eller träning. Inte ens mycket tid till promenader pga av bristande tid då hushållet har för många räddade djur.

Kanske är Jerry en hund av det äldra snittet men han är fortfarande full av liv! Snälla – Jerry behöver ett hem! 🙏

(03.11.2018)