(Adopterad i Sverige / 02-2019)

Graff, 1½-årig hane, ca. 57cm hög. Han är en ung aktiv hund och perfekt sällskap vid utomhusaktiviteter. Är mycket människo-orienterad, tillgiven och älskar mänsklig kontakt (x2!). Han är en smart och nyfiken kille som älskar att undersöka saker och ting, men kan samtidigt vara en löjlig glad clown som kommer få dig att skratta.

Som man kan se har Graff beskärda öron samt svans. Denna stackars hund har blivit vandaliserad av kriminella personer. Det finns oärliga människor i Ryssland som hittar passande blandrasvalpar, beskär deras öron och svans och säljer dem senare som äkta Kaukasisk Herdehund valpar. Detta är vad som hänt Graff och när han blev äldre såg ägaren att han inte var äkta och slängde ut honom på gatan där de bodde. Graff stannade kvar i kvarteret och blev en gatuhund. Barnen i området älskade honom och det är dem som givit honom hans namn och de satte också ett halsband på honom. När han var 9 månader gammal började personer klaga på honom och ringde en firma som avlivar gatuhundar. Det var då som dessa barn lyckades komma i kontakt med hund volontärer och bad dem rädda deras vän.

Det här är en kille som ser seriös ut på utsidan men som är mjuk och otroligt snäll på insidan! Han må vara fysiskt skadad och inte den vackraste hunden längre, men allt detta har inte påverkat hans tillgivna och lustiga personlighet. Han är en toppen hund som förtjänar ett hem och det kommer han inte hitta i Ryssland. Snälla ge Graff ett hem!

(10.01.2019)