(Adopterad i Sverige / 05-2019)

S.O.S.! Dixie, våran stackars söta rara Dixie, har nu officiellt fått den hemska statusen “osynlig hund”. Vi har en déjà vu då det hela liknar det som hände vår andra hund Smile. Vi har försökt med allt och allting utan resultat. Fortfarande har INGEN i något land visat något intresse för henne. 😦 Ibland undrar man hur ödet fungerar…
Hon är en fantastisk hund och skulle bli en utmärkt familjehund och vi kommer inte ge upp att försöka hitte henne ett hem. Men det är hjärtskärande att ytterligare ett år har flutit förbi Dixie utan ägare.
I Ryssland är ingen intresserad av en hund som hon – stor snäll blandras. Där blir stora hundar ofta valda för att vara vakt hundar med ett liv utomhus på en kedja. Tufft liv men kan ibland vara ett bra alternativ för vissa hundar om det är en bra omtänksam ägare. Dixie är allt för snäll, hon har inte det nödvändiga arga skällandet som krävs för det jobbet, är bara en söt flicka som älskar att vara nära människor.

Dixie är en 4-årig tik, 60cm hög och 34-37kg. Aktiv, jätte rar och vänlig, älskar barn, MYCKET folkorienterad och vet inget bättre än att gosa med någon! Hon har en utmärkt naturlig fokus på sin hanterarare och kommer vara extremt lätt att träna för de flesta uppgifterna. Hon är självsäker, stabil och lugn och blir inte lätt stressed eller provocerad. Videoklippen nedan må vara korta men de sager allt, detta är vad Dixie är – En hund av ren glädje!

Dixie ser ut som en inte allt för utspädd Tysk schäferhund. Hennes karakär och temperament passar också in på den rasen. Hon är livlig och intelligent och behöver både fysisk och mental träning, men där hon befinner sig just nu får hon inte tillräkligt av verken eller. Hon får bra med att äta samt god skötsel, men för en aktiv och smart hund som hon är detta inte tillräkligt.

Hon gör bra ihop med hundar och katter. Då det verkar som Dixie har lätt att gå upp i vikt är en aktiv familj med mycket utomhusaktiviteter ett ideal för att hålla henne i form. Det är nu mer än ett år som hon har väntat på att bli upptäckt. Ju äldre hon blir desto mindre chans att hon kommer hitta ett hem och hon behöver det verkligen! Vi hoppas hennes tur snart kommer ändras!

(05.08.2018)