(Adopterad i Sverige / 01-2019) 

S.O.S.! 🙏 Cassie är en 1-2 årig Rysk-Europeisk Lajka, 56cm hög och väger 22kg. Hon är en vänlig och söt hund som går bra ihop med barn. Hon älskar uppmärksamhet och lägger sig gärna på rygg för att bli kliad på magen av vänliga människor. Cassie är social med andra hundar och älskar att leka med dem som är vänliga, men backar iväg från de mer påträngande och vresiga, hon gillar inte konfrontationer. Vad det ser ut som så går hon också bra ihop med katter. Utomhus ignorerar hon dem, men det skall sägas att hon har inte riktigt blivit tested inomhus.

Ibland blir livet inte bättre eller säkrare bara för att det är en renrasig hund. Cassie togs hem som valp (troligtvis för svartabörs avel då hon inte hade något microchip) fֲör att för ett par månader sedan bli utslängd på gatan av sin senaste ägare som en oönskad leksak. Det var så hon blev en gatuhund som strök omkring i samma kvarter som hon bott letande efter mat. Det var som gjort för ett olyckligt slut, hon var inte van vid detta slags liv så hon plockades upp för att bli omplacerad. Hon fick ett friskintyg när hon undersöktes, men hon var mycket mager, något som en god diet kan åtgärda.

Det kommer vara mycket svårt att hitta henne ett hem i Ryssland då jägare inte skulle ha något intresse och då hon inte är en knähund passar hon inte för en lägenhet i en storstad. Cassie är en ung aktiv hund som behöver en livsstil som passer för att bli riktigt lycklig. Vi skulle vilja finna en sportig/aktiv familj som förstår sig på vad denna ras behöver.

Snälla ge våran underbara Cassie ett hem, hon kommer se till att ni hålls i trim och vara ert sällskap på alla äventyr utomhus! 🙂

exclaim Vi har försökt att kontakta Lajka klubbar/grupper både i Sverige och i Ryssland utan resultat, tråkigt… Så möjligheten att finna henne ett hem som skulle passa hennes ras verkar vara borta då de som kunde ha givit henne detta liv inte verkar vara intresserade att hjälpa.

Vi får nu inrikta oss på att finna en person/familj som är aktiva, mycket utomhus aktiviteter såsom cykling, långa vandringar i nature etc. och som kan ge Cassie ett kärleksfullt hem!

🙏  Tyvärr har Cassie blivit förflyttad till ett privat hundhem och detta nya ställe passer henne inte alls, hon är verkligen miserabel. Cassie behöver desperat ett nytt hem!

(02.11.2018)