(Adopterad i Ryssland av fosterföräldrar 😉 / 01-2020)

Asya – en vacker 2 årig flicka, 60cm, 30kg. Hon är glad, aktiv och ett stort fläckigt paket kul! 😊 Är smart, nyfiken och älskar att ta del av alla dagens aktiviteter. Hon älskar uppmärksamhet och kramar vilket gör henne till en perfekt gosvän att ha i soffan. Då hon är aktiv och lekfull så skulle hon älska en trädgård att leka i och att få långa promenader.

Hon älskar barn och skulle därför bli en perfekt familjehund. Hon fungerar bra med  hanhundar men vill gärna dominera andra tikar, så vi söker en familj utan honhundar i hemmet.

Asya, även om hon fortfarande är rätt ung har hon en lång historia. Vi vet inte vem som beskar hennes öron och svans, men högst troligt var det någon som försökte sälja henne som en renrasig Kaukasisk herdehund när hon var en liten valp. Vart och hur hon bodde tidigare är okänt, hon blev upplockad från gatan med sina valpar och var då hungrig och utmärglad. Hon spenderade några månader på djurhemmet där hon gick upp i vikt och blommade ut till en mycket vacker, alltid leende, glad och social hund. Hon blev också adopterad av några Ryska män och allt såg rosa ut. Men endast tre månader senare upptäcktes hon av en slump av en volontär från djurhemmet strövande omkring ute på landet, igen mycket mager och smutsig. Åter igen fick man rädda henne.

Otroligt nog verkar inget av detta ha påverkat Asya’s glada humör och tilltro till människor. Fortfarande en glad och rar hund som älskar folk. Sedan hennes andra räddning bor hon i ett fosterhem och vi hoppas att nästa gång hon blir adopterad så är det för gott!