(Adopterad i Sverige / 01-2021) 

Alan är en 7 årig Schäfer kille, ca. 60cm. Alan är en typisk och bra exempel för sin ras utan några beteendemässiga problem. Han är en intelligent, mycket lojal, trogen och social hund. Han är bra med barn. Alan är stabil, lugn och anpassar sig bra till nya situationer och verkar vara bra miljötränad. Inte nervös eller dominant utan enbart en självsäker pojke. Går bra i koppel och är bra med andra hundar. Har aldrig visat rädsla eller aggressivt beteende. Verkar vara rumsren, men detta är inte 100% bekräftat.

Man  hittade Alan som ett benrangel, mycket letargisk och ledsen. Han har ett par trasiga tänder vilket antyder att han som gatuhund fick ben att äta istället för normal föda. Inga andra hälsoproblem har upptäckts. Han har med stor sannolikhet varit någons älskade hund en gång i tiden men vi kommer aldrig få veta hur han hamnade på gatan och varför.

Alan är en toppen hund och hans enda problem är hans ålder. Han räddades för några månader sedan och pga hans ålder så övervägde man inte ens att försöka adoptera bort honom, men nu när man upptäckt vilken fantastisk hund han är så kändes det nästan kriminellt att inte försöka hitta honom ett hem.

Han är inte en krävande hund utan mycket lätt att ha att göra med. Vi hoppas att någon har lite plats, en matskål, några leksaker och MYCKET kärlek för våran rara äldre herre. ❤

🔔 Alans’s kompletta Youtube video spellista.

Födelsedatum: 24.06.2014