S.O.S.! AKUT NÖDSITUATION! Hjälp oss rädda Beam! Beam risker att hamna på gatan igen 3 år efter han räddades. Brådskande behov att finna ett hem till honom, klockan tickar! Han har inget lämpligt passande hem i Ryssland för studen. Vi försöker verkligen att hitta en lösning, men vi är i en återvändsgränd och kan inte finna en utväg. Situationen verkar utsiktslös och är den värsta vi haft med någon hund över åren. Snälla dela! (dela knapp finns längst ner på sidan)

 

Beam – 4½-årig hane, ca. 60cm hög. Ser ut som en Husky-Schäfer mix. Beam är en glad clown som är tillgiven, kelig och pussig. Han är smart, anpassar sig väl till nya situationer, lyssnar bra, men kan också spela dum och försöka få det som han vill. 😉 Även om Beam är 4+ så är han fortfarande en aktiv hund, men tar numer också sina dagliga tupplurar. Han kräver regelbundna promenader, lite mental stimulans och samspel med sin ägare,  annars blir han uttråkad. Han är bra med barn och går fint ihop med andra hundar.

! Beam har territoriella instinkter. Han skäller för att varna och skydda sitt territorium från främlingar.

Vid 4 års ålder har Beam nyligen upptäckt vad leksaker är och tycker om att leka med dem ibland. Han bär på dem i munnen eller om det är mjukisar så slänger han dem upp i luften. Beam var mycket konfunderad och förbryllad när han i början blev uppmanad att gå in i huset. Troligtvis fick han inte vara inomhus i sitt förra hem. Det tog honom några dagar innan han insåg hur bra det var att bo inomhus och numera vägrar han vara en utomhushund och kräver att få gå in på kvällen. 🙂 Han uppför sig väl inomhus och rör inget, men vi vet inte hur han är ensam hemma.

Hur Beam räddades är en av de mer dramatiska vi haft. Han räddades i sista stund från döden vintern 2017. Han hade redan sövts ner i ett fordon från ett kommunalt djurhem för att sedan avlivas. Beam hade en otrolig tur att en volontär just den kvällen stod och väntade på detta fordon som skulle komma och försöka föra bort en flock hundar som huserade i området. Denna flock var inte där så det fanns ingen att fånga. När bilen var på väg att åka därifrån så nämnde en av personerna i förbigåendet att de hade en mycket fin hund i bilen och vilken skam att behöva avliva den. Så ett byte gjordes, en hund mot en flaska vodka till den andra personen som inte var glad att lämna ifrån sig Beam. Så en 25kg sovande Beam dumpades framför fötterna på volontären klockan 11 på kvällen. Hon hade det kul att få denna klump till en väns lägenhet i närheten, delvis lyckades hon få honom att gå lite andra bitar fick hon bära honom. Vid midnatt fick en rätt förvirrad vän ta emot en halvt sovande hund att inhysa över natten.

Han hittade ett hem i Ryssland i början av 2018, men hittades nyligen ströva omkring på gatorna. De som hade honom hade bara gjorts av med honom utan att tala om det för någon. Lyckligtvis tack vare hans udda utseende känndes han igen av någon som meddelade våran volontär. Hon åkte för att titta ifall det var han och mycket riktigt, det var Beam.

Beam skulle bästa passa att bo i ett hus med trädgård ute på landet. Vi letar efter en ägare som har tidigare hunderfarenhet, helst med Schäferhundar, och som är mycket erfaren i lydnads träning. Beam drar fortfarande i kopplet och är rätt stark, så en komplett lydnadskurs behövs.

Då han blivit sviken åtminstone en gång av en ägare så hoppas vi att denna gång blir det ett älskvärt hem för resten av hans liv.

*** Endast för erfarna hundägare.

Födelsedatum: 2016.02.20

➡ Vaccinerad, kastrerad. Befinner sig för stunden i Ryssland och kommer till Sverige när en ny ägare hittats. Om du vill adoptera Beam var vänlig kontakta oss.

2018